Itho CVD-S ECO Pijpdakventilator 03-00406

585,64 484,00

Excl. BTW: 400,00

Beschikbaarheid:
2 - 3 dagen
Model:
03-00406
Levertijd:
1-2 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Itho Daalderop CVD-S ECO pijpdakventilator 03-00406

Tegenwoordig worden woningen zo luchtdicht gebouwd dat, wilt u goed ventileren, mechanische ventilatie moet worden toegepast. Goede ventilatie is namelijk erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Itho Daalderop biedt met de CVD-S ECO pijpdakventilator (voorheen CVD ECO RFT) de ideale ventilator voor woningen met weinig beschikbare ruimte voor een ventilatie-unit. De CVD-S pijpdakventilator voldoet aan de verscherpte Ecodesign richtlijnen per 1 januari 2018. Het verschil met zijn voorganger CVD ECO RFT zit hem in de vochtsensor, deze zat niet geïntegreerd in de CVD ECO RFT maar wel in de nieuwe CVD-S ECO pijpdakventilator.

 

Kenmerken Itho Daalderop CVD-S ECO pijpdakventilator 03-00406

Met deze CVD-S ECO pijpdakventilator van Itho Daalderop profiteert u van dezelfde voordelen en specificaties als de mechanische ventilatie-units CVE-S. Net als de CVE-S woonhuisventilatoren, is deze pijpdakventilator dus bijzonder energiezuinig, stil, comfortabel, kostenbesparend én regelbaar vanuit de keuken en badkamer. Het enige verschil is dat de CVD-S ECO pijpdakventilator op het dak wordt geplaatst, dat maakt hem zelfs nóg stiller dan de CVE-S.


Wanneer u niet veel ruimte in uw woning heeft is deze radiale pijpdakventilator de oplossing. De CVD-S ECO kan namelijk zowel op een plat als hellend dak worden geplaatst en is zo ontworpen dat de lucht verticaal wordt uitgeblazen. De pijpdakventilator heeft een kunststof behuizing en de bovenkant is voorzien van een zwart gelakt metalen rooster. Doordat alle andere aan de buitenlucht blootgestelde bevestigingsmaterialen van roestvrij staal zijn gemaakt, hoeft u zich geen zorgen te maken over onderdelen die moeten worden vervangen vanwege roest. Standaard is de CVD-S ECO pijpdakventilator nu ook voorzien van een ingebouwde vochtsensor. Deze vochtsensor meet door zijn slimme regeling nauwkeurig de luchtvochtigheid en past de ventilatie daar automatisch op aan. Als de configuratie van uw woning het toelaat kunnen aan de CVD-S ECO pijpdakventilator draadloze zenders en sensoren worden gekoppeld. Op die manier kunt u de ventilator vanuit ieder punt in huis bedienen. Daarnaast is het ook mogelijk de CVD-S ECO te koppelen aan een Spider klimaatthermostaat zodat u het verwarmingssysteem én het ventilatiesysteem met één enkele bediening kunt aansturen. 

Deze Itho Daalderop pijpdakventilator is bijzonder energiezuinig doordat hij gebruik maakt van gelijkstroom motoren. Hierdoor verbruikt de ventilator tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroom. De CVD-S ECO pijpdakventilator kan worden gemonteerd op een buis van rond 125mm en kan door middel van een klembeugel op het ventilatiekanaal worden aangesloten.

De bovenkant van de Itho Daalderop pijpdakventilator heeft een aerodynamisch gevormde ventilatorhuis. Hierin zit de motor, de waaier en is de regeling aangebracht. Doordat de schoepen van de ventilator achterover gebogen zijn, vervuilen ze nauwelijks en blijft de capaciteit gewaarborgd. Hierdoor hoeft de waaier maar 1 keer in de 3 á 5 jaar te worden gereinigd. Wel wordt aangeraden om ieder jaar een visuele inspectie te doen. Op de behuizing zit een werkschakelaar die er voor dient dat er spanningsloos gewerkt kan worden op het moment dat er onderhoud moet worden gepleegd aan de ventilator. Daarnaast is de binnenkant van de ventilator voorzien van een geluiddemper zodat u nooit last heeft van het motor- en luchtgeluid.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Afbeeldingen (1)